ΔΙΑΠΥΗΤΙΚΗ ΙΔΡΩΤΑΔΕΝΙΤΙΔΑ

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗ

Για τους ανθρώπους που νοσούν με διαπυητική ιδρωταδενίτιδα πολλές από τις καθημερινές δρατηριότητες αποτελούν προκλήσεις, ειδικά όταν το νόσημα είναι σε έξαρση. Η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού περίγυρου μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Η ακινησία κατά τη διάρκεια της οδήγησης (ειδικά στην πόλη με την κίνηση) ενδέχεται να είναι μια επίπονη διαδικασία για έναν ασθενή.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι εξάρσεις της νόσου εμφανίζουν συμπτώματα συνήθως σε σημεία του σώματος που προκαλούν προβλήματα στην συμβίωση και καθιστούν δύσκολες τις προσωπικές σχέσεις των ασθενών με τους συντρόφους τους.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Τα συμπτώματα της νόσου καθιστούν μέχρι και τις στιγμές της προσωπικής φροντίδας ενός ασθενή, μια διαδικασία επίπονη.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Τα συμπτώματα των ασθενών και το αίσθημα του πόνου και του καψίματος επιδεινώνονται λόγω της καθιστικής ζωής. Η συγκέντρωση που απαιτείται στην εργασία γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Η νόσος αυτή προσβάλλει τους ιδρωτοποιούς αδένες που οδηγεί σε έντονη δυσοσμία όταν ιδρώνει ο ασθενής. Πέρα από τα προβλήματα της ίδιας της νόσου, ο ασθενής έρχεται αντιμέτωπος με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη μοναξιά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η νόσος αυτή καθιστά για τους ασθενείς πολλές δραστηριότητες δύσκολες έως και απαγορευτικές. 'Οπως το μπάνιο στη θάλασσα, για ασθενείς με πληγές στο σώμα οι οποίες θα προκαλούν επιπλέον πόνο και κάψιμο με το θαλασσινό νερό.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

'Οταν η νόσος είναι σε έξαρση, οι γυναίκες ασθενείς βιώνουν ακόμη πιο έντονα τους πόνους της περιόδου.